Αυτό το πουλί σπέρνει τον πανικό - Τρομάζει με το μέγεθός του! (pics)

Αυτό το πουλί σπέρνει τον πανικό - Τρομάζει με το μέγεθός του! (pics)

Όποιος το έχει συναντήσει έχει μείνει στήλη... άλατος!

Η Άρπυια είναι τόσο παράξενη που υπό μία οπτική γωνία φαίνεται σαν ένα άτομο να έχει φορέσει στολή πουλιού.

Οι Άρπυιες είναι δημοφιλείς στο διαδίκτυο. Για παράδειγμα, μια φωτογραφία συλλογής Αρπυίας πήρε πάνω από 91.600 upvotes σε λιγότερο από 20 ώρες στο Reddit. Ενώ η ίδια φωτογραφία συγκέντρωσε περισσότερες από 120.000 προβολές στο Imgur σε παρόμοιο χρονικό πλαίσιο.

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι Άρπυιες μοιάζουν με ανθρώπους που φορούν κοστούμια πουλιών. Υπάρχουν δύο είδη Άρπυιες: οι Αμερικάνικες και αυτές με προέλευση από την Παπούα.

Οι αετοί Άρπυιες είναι οι μεγαλύτεροι, τα πιο ισχυρά αρπακτικά που υπάρχουν στα τροπικά δάση σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, είναι από τα πολύ μεγαλύτερα είδη αετών στον πλανήτη Γη. Το άνοιγμα των φτερών τους μπορούν να φτάσει τα 224 εκατοστά, αλλά ζυγίζουν μόνο 3,8-9 κιλά.

Οι αετοί Άρπυιες ζουν συνήθως στο ανώτερο στρώμα των τροπικών δασικών πεδιάδων. Δυστυχώς, λόγω της καταστροφής του οικοτόπου της, σχεδόν έχουν εξαλειφθεί στην Κεντρική Αμερική. Υπάρχουν λιγότεροι από 50.000 που έχουν απομείνει παγκοσμίως. Στη Βραζιλία, ο αετός Άρπυια είναι επίσης γνωστός με ένα άλλο όνομα (το οποίο μπορεί να είναι ακόμη πιο φοβερό): το βασιλικό γεράκι.

GALLERY