Το Facebook άλλαξε τις ρυθμίσεις απορρήτου

Το Facebook άλλαξε τις ρυθμίσεις απορρήτου
Το θέμα του απορρήτου των δεδομένων μας στο Facebook βρέθηκε εκ νέου στο επίκεντρο τις προηγούμενες ημέρες, οπότε είναι άξιο αναφοράς ότι το δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχει προχωρήσει σε ορισμένες αλλαγές που κάνουν πιο εύκολο να βρούμε και να αλλάξουμε τις ρυθμίσεις που αφορούν το συγκεκριμένο θέμα.

Οι αλλαγές αφορούν το app για smartphones με το μενού ρυθμίσεων να έχει επανασχεδιαστεί προκειμένου να είναι πιο εύκολη η αναζήτηση. Αντί οι ρυθμίσεις να βρίσκονται διασκορπισμένες σε σχεδόν 20 διαφορετικές οθόνες, η πρόσβαση είναι πλέον δυνατή από ένα μόνο σημείο.

Πέρα από την απλοποίηση του μενού ρυθμίσεων, οι νέες Συντομεύσεις Ασφάλειας [Privacy Shortcuts] είναι ένα μενού όπου μπορείτε να ελέγχετε τα δεδομένα σας με λίγα μόνο κλικ και με πιο σαφή επεξήγηση του τρόπου που λειτουργούν οι έλεγχοι του Facebook. Από αυτό το σημείο μπορείτε:

  • Να αυξήσετε την ασφάλεια του λογαριασμού σας: Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα επίπεδα ασφάλειας στον λογαριασμό σας, όπως η δυνατότητα ταυτοποίησης δύο παραγόντων [two-factor authentication]. Εάν ενεργοποιήσετε τη συγκεκριμένη ρύθμιση και προσπαθήσει κάποιος να συνδεθεί στον λογαριασμό σας από μια συσκευή που δεν αναγνωρίζει το Facebook, θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε ότι προχωρήσατε σε αυτή την ενέργεια εσείς οι ίδιοι.

  • Να ελέγχετε τα προσωπικά δεδομένα σας: Μπορείτε να αναθεωρείτε το περιεχόμενο που έχετε δημοσιεύσει και να το διαγράφετε, εφόσον θέλετε. Συμπεριλαμβάνονται δημοσιεύσεις που κοινοποιήσατε οι ίδιοι ή στις οποίες αντιδράσατε, αιτήματα φιλίας που στείλατε και αναζητήσεις που πραγματοποιήσατε στο Facebook.

  • Να ελέγχετε τις διαφημίσεις που βλέπετε: Μπορείτε να διαχειρίζεστε τις πληροφορίες που χρησιμοποιεί το Facebook για την προβολή διαφημίσεων για να προβάλλουμε διαφημίσεις

  • Να διαχειρίζεστε ποιος βλέπει τις δημοσιεύσεις και τις πληροφορίες του προφίλ σας: Ό,τι μοιράζεστε στο Facebook ανήκει σε εσάς και μπορείτε να διαχειρίζεστε ζητήματα όπως το ποιος μπορεί να βλέπει τις δημοσιεύσεις σας καθώς και τις πληροφορίες που επιλέγετε να συμπεριλάβετε στο προφίλ σας.


Επίσης, υπάρχει πλέον ένα νέο εργαλείο, ονόματι «Πρόσβαση στις πληροφορίες σας» (Access Your InformationΟ – έναν ασφαλή τρόπο για να έχουν πρόσβαση οι χρήστες και να διαχειρίζονται τις πληροφορίες τους, όπως δημοσιεύσεις, αντιδράσεις και σχόλια, καθώς και αναζητήσεις που έχουν πραγματοποιήσει. Μπορείτε να κατευθυνθείτε σε αυτό το σημείο και να διαγράψετε οτιδήποτε θέλετε από το χρονολόγιο ή το προφίλ σας που δεν επιθυμείτε πλέον να υπάρχει στο Facebook.

Ακόμη, έχει γίνει πιο εύκολο να κατεβάζει κανείς ένα ασφαλές αντίγραφο των δεδομένων του για μεταφορά σε άλλη υπηρεσία. Το αντίγραφο περιλαμβάνει φωτογραφίες που έχετε μοιραστεί, επαφές που έχετε προσθέσει στον λογαριασμό σας, δημοσιεύσεις στο χρονολόγιο σας κ.ά.

 
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης