Έρχονται turbo επιδόσεις στα smartphones της Huawei

Έρχονται turbo επιδόσεις στα smartphones της Huawei

χρήση του software και του hardware. Η GPU Turbo θα ανεβάσει τον πήχη για την απόδοση της κάρτας γραφικών των Huawei smartphones, ξεκινώντας με τις σειρές Mate 10 και P20 τον Αύγουστο. Με την αναβάθμιση GPU Turbo, η αποτελεσματικότητα επεξεργασίας των γραφικών βελτιώνεται έως και 60% ενώ συνολικά η κατανάλωση μπαταρίας SoC εξοικονομείται κατά 30%. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς οι λειτουργίες με υψηλές απαιτήσεις συνήθως καταναλώνουν πιο γρήγορα την μπαταρία.

Ο κλάδος έρχεται αντιμέτωπος με μια πρόκληση, στην οποία οι κάρτες γραφικών δεν έχουν την δυνατότητα να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση εφαρμογών με υψηλότερες απαιτήσεις γραφικών, όπως το gaming και το VR.  Η προσέγγιση της Huawei ήταν να ανακατασκευάσει το πώς τα γραφικά θα επεξεργάζονται από το σύστημα, μια νέα μέθοδος, που αντικατοπτρίζει την δέσμευση της εταιρείας για καινοτομία και μακροπρόθεσμη υποστήριξη στις συσκευές της. Οι μηχανικοί της Huawei εμπνεύστηκαν από τον υπερπληρωτή (turbocharger) του αυτοκινήτου, στον οποίο εισάγεται συμπιεσμένος αέρας στους κυλίνδρους του κινητήρα κατά την καύση, για να δώσει περισσότερη δύναμη στο όχημα χωρίς πρόσθετο κόστος καυσίμων. Η ίδια ιδέα εφαρμόστηκε στη GPU Turbo, η οποία δανείστηκε το όνομα της από τα τούρμπο των αυτοκινήτων.

Πέρα από το mobile gaming, η GPU Turbo θα προσφέρει μια βελτιστοποιημένη EMUI εμπειρία στις Huawei συσκευές. Από την αύξηση της απόδοσης  θα επωφεληθούν και οι νέες τεχνολογίες όπως το VR και το AR, ανοίγοντας απεριόριστες ευκαιρίες, όπως η «ψηφιακή τάξη», το online shopping, την τηλεϊατρική, κ.α. Για παράδειγμα, μέσω του AR και του VR, οι χρήστες μπορούν να περιηγούνται σε οποιαδήποτε τοποθεσία μέσω του smartphone τους σαν να βρίσκονται πραγματικά εκεί. Η GPU Turbo παρέχει μια επιπλέον βοήθεια στο hardware διασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία των εφαρμογών με απαιτητικά γραφικά.  

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τα Mate 10, Mate 10 Pro, P20 και P20 Pro, θα ακολουθήσουν τον Σεπτέμβριο, τα Mate 10 Lite, P Smart, P20 Lite και Y9 2018, ενώ για τον Νοέμβριο είναι προγραμματισμένη η αναβάθμιση των Mate 9, Mate 9 Pro, P10 και P10 Plus.

GALLERY

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ