Νέες κορυφαίες τηλεοράσεις από τη Sony

Νέες κορυφαίες τηλεοράσεις από τη Sony

Οι νέες τηλεοράσεις AF9 OLED και ZF9 LCD καταφθάνουν ως η MASTER σειρά – ένα όνομα που η Sony διατηρεί αποκλειστικά για τα μοντέλα τηλεοράσεων με την υψηλότερη ποιότητα εικόνας.

Τα μοντέλα AF9 και ZF9 της σειράς τηλεοράσεων MASTER είναι εφοδιασμένα με έναν καινούργιο επεξεργαστή εικόνας επόμενης γενιάς, τον X1 Ultimate. Ο επεξεργαστής εικόνας X1 Ultimate μπορεί να εντοπίσει και να αναλύσει έξυπνα κάθε στοιχείο στην οθόνη, μέσω της νέας τεχνολογίας Object-based Super Resolution της Sony, για εξαιρετική ακρίβεια και λεπτομέρεια. Επίσης, το Object-based HDR remaster έχει αναβαθμιστεί σημαντικά, ώστε να επιτρέπει σε κάθε αντικείμενο να αναπροσαρμοστεί ξεχωριστά, δίνοντας μεγαλύτερο βάθος, ακριβείς υφές και συνολικά πιο ρεαλιστική εικόνα.

Η «ναυαρχίδα» AF9 είναι εξοπλισμένη με τον Pixel Contrast Booster, τον πρότυπο πίνακα ελέγχου από την Sony για τηλεοράσεις OLED. Μεγιστοποιεί το δυναμικό εύρος, διευρύνοντας την περιοχή αναπαραγωγής χρωμάτων σε υψηλή φωτεινότητα. Οι εικόνες ενισχύονται με επιπλέον υφές και λεπτομέρειες.

Η τηλεόραση AF9 OLED διαθέτει κορυφαία ποιότητα ήχου χάρη στη νέα τεχνολογία Acoustic Surface Audio+. Το Acoustic Surface παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πέρυσι με τη σειρά A1, και φέτος το βλέπουμε και στην τηλεόραση AF8.

Το βελτιωμένο Acoustic Surface Audio+ διαθέτει έναν επιπλέον ενεργοποιητή (actuator) στο κέντρο της οθόνης και ένα επιπλέον subwoofer κανάλι, σε ένα σύστημα ήχου 3,2 καναλιών, συνολικά. Ο επιπρόσθετος κεντρικός ενεργοποιητής (actuator) λειτουργεί ακριβώς όπως τα κεντρικά ηχεία που κρύβονται πίσω από μια οθόνη ΑΤ (διαφανής ήχος), τα οποία χρησιμοποιούνται στους κινηματογράφους. Με τρεις ενεργοποιητές (actuators) και δύο subwoofer στα πλάγια, η AF9 δημιουργεί ένα πλούσιο πεδίο ήχου, που ενισχύει σημαντικά την εμπειρία προβολής. Ακόμα, η AF9 διαθέτει τη λειτουργία center speaker (κεντρικού ηχείου), που επιτρέπει στο Acoustic Surface Audio+ να χρησιμοποιηθεί ως το κεντρικό ηχείο ενός συστήματος οικιακού κινηματογράφου.

Από την άλλη πλευρά, το νέο X-Wide Angle της ZF9 LCD τηλεόρασης, εξασφαλίζει ότι η εικόνα διατηρεί την ποιότητά της ανεξάρτητα από τη γωνία από την οποία παρακολουθεί κανείς. Επιτρέπει μια ευρύτερη γωνία προβολής που μειώνει τις μεταβολές χρώματος κατά την θέαση της οθόνης εκτός του άξονα, έτσι ώστε τα χρώματα να παραμένουν ζωντανά, ανεξάρτητα από τη θέση του θεατή. Μαζί με το X-Motion Clarity, το οποίο ελαχιστοποιεί τη θόλωση που προκαλεί η κίνηση, χωρίς να θυσιάζει τη φωτεινότητα της οθόνης, βοηθούν την ZF9 να ξεπερνά κατά πολύ τις συνήθεις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οθόνες LCD.

Τόσο η AF9 όσο και η ZF9 βασίζονται στο Android TV.

GALLERY