Αυτό το smartphone έχει κάμερα 48 megapixels

Αυτό το smartphone έχει κάμερα 48 megapixels

Αυτό που κάνει τον καινοτόμο διπλό αισθητήρα CMOS των 48 εκατομμυρίων pixels του Huawei P30 lite να ξεχωρίζει, είναι η χρήση του φίλτρου Quad Bayer. Η κλασική διάταξη RGB (κόκκινο - πράσινο - μπλε) του φίλτρου Bayer, σε πλέγμα (1/2 πράσινο, 1/4 κόκκινο και 1/4 μπλε) τύπου "μωσαϊκό", επέτρεπε σε κάθε χρώμα να περιβάλλεται από τα άλλα δύο χρώματα σε κάθε κατεύθυνση.

Ο τύπος Quad Bayer από την άλλη, ανακατατάσσει τα χρώματα σε τέσσερις ορθογώνιες ομάδες (2 πράσινα, 1 κόκκινο και 1 μπλε), επιτρέποντας ταυτόχρονα στον αισθητήρα την απόδοση υψηλής ανάλυσης σε χαμηλό φωτισμό, εξαλείφοντας την καθυστέρηση μεταξύ της «σύντομης» και της «μακράς» έκθεσης σε φωτογραφίες HDR. Στην πραγματικότητα δηλαδή οι φωτογραφίες HDR, οι οποίες αποτυπώνουν τις αντιθέσεις στον φωτισμό με κορυφαία ακρίβεια, αποτελούν βασικό κομμάτι του Huawei P30 lite.

Επίσης, χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα 1/2 ίντσας, που αυξάνει εκθετικά την πρόσληψη φωτός και διαθέτει σημαντικά βελτιωμένη νυχτερινή φωτογράφηση με τη μοναδική λειτουργία Super Night Mode που χρησιμοποιεί Τεχνητή Νοημοσύνη (AI).

GALLERY

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ