Δέκα (εκτός Ελλάδας) προορισμοί που θα σου μείνουν αξέχαστοι

Περιμένοντας το επόμενο καλοκαίρι, ας δούμε δέκα προορισμούς που βρίσκονται εκτός Ελλάδας και σίγουρα μπορούν να κατακτήσουν περίοπτη θέση στην προτίμηση όσων… χαζεύουν, μέσω διαδικτύου. Προορισμοί μαγικοί…

Διότι το να τους επισκεφτείς στην πράξη, δεδομένης της οικονομικής κρίσης και όχι μόνο, δεν είναι και τόσο εύκολο.

Εχουμε και λέμε…

Λάγος – Πορτογαλία

Παραλίες και γκρεμοί που κόβουν την ανάσα είναι τα βασικά. Στην περιοχή Algarve της Πορτογαλίας, η πόλη του Λάγος αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες.

Βρίσκεται στην Πορτογαλία κοντά στις εκβολές του ποταμού Bensafrim . Νυχτερινή ζωή αξιώσεων, αρχαία αρχιτεκτονικά δημιουργήματα και παραλίες που όμοιές τους δεν έχετε δει. Το Λάγος είναι ιδανικό για καλοκαιρινές διακοπές.

Βαλέτα, Μάλτα

Η Βαλέτα αποτελεί την πρωτεύουσα της Μάλτας, γνωστή ως Il-Belt (Η Πόλη) στα Μαλτέζικα. Τοποθετείται γεωγραφικά στο κεντροανατολικό τμήμα της νήσου της Μάλτας, ενώ η ιστορική πόλη διαθέτει πληθυσμό 6.966 κατοίκων.

Η Βαλέτα, η οποία περιλαμβάνει κτιριακές κατασκευές που ανάγονται στον 16ο αιώνα, κατασκευάστηκε κατά την διάρκεια της κατοχής της Μάλτας από το Τάγμα των Ιωαννιτών Ιπποτών της Ιερουσαλήμ, τα μέλη του οποίου είναι γνωστά και με τον τίτλο των Οσπιταλιέρων. Η πόλη είναι κυρίως Μπαρόκ αρχιτεκτονικού ρυθμού, με στοιχεία ΑναγεννησιακούΝεοκλασσικού και Σύγχρονης αρχιτεκτονικής σε συγκεκριμένους χώρους, αν και ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος άφησε τεράστια σημάδια στην πόλη. Η Πόλη της Βαλέτας αναγνωρίστηκε επίσημα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO το 1980.[2]

Η πόλη οφείλει την ονομασία της στον Μεγάλο Μάγιστρο Ζαν Παρισό ντε λα Βαλέτ, ο οποίος πέτυχε στην διεύθυνση της άμυνας του νησιού απέναντι στην επιδρομή των Οθωμανών το 1565. Η επίσημη ονομασία που δόθηκε από το Τάγμα των Ιωαννιτών ήταν Humilissima Civitas Valletta. (Πηγή: wikipedia)

Βενετία, αλλά στην… Καλιφόρνια

Η Βενετία είναι μια οικιστική, εμπορική και ψυχαγωγική παραλιακή συνοικία μέσα στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια . Βρίσκεται στην αστική περιοχή της δυτικής περιφέρειας του Λος Άντζελες, γνωστή ως Westside .

Η Βενετία ιδρύθηκε το 1905 ως παραθαλάσσια πόλη. Ήταν μια ανεξάρτητη πόλη μέχρι το 1926, όταν συγχωνεύθηκε με το Λος Άντζελες. Σήμερα, η Βενετία είναι γνωστή για τα κανάλια, τις παραλίες της και τον ποταμό Ocean Front Walk, έναν πεζόδρομο μόνο πενήντα μιλίων που περιλαμβάνει εκτελεστές, μυστικιστές, καλλιτέχνες και πωλητές. (Πηγή: Wikipedia)

Λίμνη Γιαμανάκα, Ιαπωνία

Μία από τις 5 λίμνες που περιβάλλουν το βουνό Φούτζι της Ιαπωνίας. Οι άλλες 4 είναι οι: Λίμνη Καβαγκούτσι, Λίμνη ΣάιΛίμνη Μοτόσου και η Λίμνη Σότζι. Ολες έχουν εξαιρετική θέα προς το βουνό.

Ηλιοβασίλεμα στην Βενετία, Ιταλία

Τα λόγια είναι περιττά…

Πράγα, Τσεχία

Χτισμένη στον ποταμό Μολδάβα (Vltava), στην κεντρική Βοημία, έχει 1,2 εκατομμύριο κατοίκους. Αποκαλείται επίσης «η χρυσή πόλη» και «μητέρα των πόλεων». Από το 1992, το ιστορικό κέντρο της Πράγας ανήκει στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Κόκκινη Αμμος, Χαβάη

Ποζιτάνο, Ιταλία

Ισως ένα από τα πιο όμορφα παραθαλάσσια χωριά του πλανήτη. Θα το βρείτε στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Σαλέρνο.

Λονδίνο, Αγγλία

Οι απίστευτες προσφορές των αεροπορικών εταιριών έχουν πια καταστήσει την πρωτεύουσα της Αγγλίας ως έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς των Ελλήνων.

Κάστρο του Νοϊσβάνσταϊν, Βαυαρία

Το Νοϊσβάνσταϊν (γερμανικά: Schloss Neuschwanstein) είναι παλάτι – κάστρο του 19ου αιώνα το οποίο βρίσκεται σε λόφο πάνω από το χωριό Σβάνγκαου κοντά στο Φύσεν στη νοτιοδυτική Βαυαρία στη Γερμανία. Η κατασκευή του διατάχθηκε από τον Λουδοβίκο Β΄ της Βαυαρίας ως χώρος ανάπαυσης και φόρος τιμής στον Ρίχαρντ Βάγκνερ. Ο Λουδοβίκος πλήρωσε για το παλάτι από τη περιουσία του και από δάνεια και όχι από τα δημόσια κεφάλαια της Βαυαρίας.