Οι 10 πιο «τρελοί» νόμοι στον κόσμο

Αν δεν θέλετε να επιστρέψετε στην χώρα σας με ένα τεράστιο πρόστιμο στην τσέπη, καλό είναι να «τσεκάρετε» πρώτα ποιοι νόμοι που ισχύουν σε κάθε μέρος.

 

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα ταξίδια μπορούν να σας κάνουν πιο «σοφούς» και σίγουρα περισσότερο χαρούμενους. Ωστόσο, αν δεν θέλετε να επιστρέψετε στην χώρα σας με ένα τεράστιο πρόστιμο στην τσέπη, καλό είναι να «τσεκάρετε» πρώτα ποιοι είναι οι νόμοι που ισχύουν σε κάθε μέρος. Κάποιοι από αυτούς είναι τόσο «τρελοί» που ενδέχεται να σας βγάλουν εκτός εαυτού.

  1. Στην Οκλαχόμα, μην αφήσετε τον γάιδαρο στην μπανιέρα

Αν βρεθείτε στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ φροντίστε να μην αφήσετε τον γάιδαρό σας να κοιμηθεί μες στη μπανιέρα μετά τις 7 το απόγευμα. Πρόκειται για έναν ακόμη νόμο από το παρελθόν, που αποδεικνύει πως πριν από πολλά χρόνια και για κάποιον παράξενο λόγο, οι κάτοικοι της περιοχής είχαν αυτή τη συνήθεια.

 

  1. Στην Τζόρτζια των ΗΠΑ μη βάλετε το παγωτό στην… τσέπη

Πρόκειται για έναν νόμο παλιό, παράξενο αλλά εξηγήσιμο. Στην Τζόρτζια υπάρχει ακόμη ένας νόμος που αναφέρει ότι δεν πρέπει να βάζετε το χωνάκι με το παγωτό στην πίσω τσέπη σας, αν είναι Κυριακή. Και όμως βγάζει νόημα και αρχικά θεσπίστηκε για να αποτρέψει τις κλοπές αλόγων καθώς υπήρχαν διάφοροι επιτήδειοι που έβαζαν παγωτά στις τσέπες τους, για να δελεάσουν τα υπέροχα αυτά ζώα.

  1. Στον Καναδά πρέπει να ακούτε Καναδούς τραγουδιστές

Σύμφωνα με έναν καναδικό νόμο, ένα στα πέντε τραγούδια που «παίζει» το ραδιόφωνο πρέπει να ερμηνεύεται από έναν… Καναδό καλλιτέχνη. Τυχεροί οι θαυμαστές του Justin Bieber!

  1. Στην Ελβετία δεν μπορείτε να πατήσετε καζανάκι μετά τις 10 το βράδυ

Αν ζείτε στην Ελβετία, μένετε σε πολυκατοικία και επισκεφτείτε την τουαλέτα μετά τις 10 το βράδυ τότε, βάσει νόμου, δεν θα μπορέσετε να πατήσετε το καζανάκι μέχρι το επόμενο πρωί. Η κυβέρνηση θεωρεί πως πρόκειται για… ηχορύπανση.

  1. Στην Οκλαχόμα μην κάνετε γκριμάτσες σε σκύλους

Παράξενος νόμος αλλά άκρως αληθινός. Στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ απαγορεύεται να κάνει κάποιος γκριμάτσες σε σκύλους. Μην κοροϊδέψετε, λοιπόν, το σκυλάκι του γείτονα, διότι μπορεί να καταλήξετε στη φυλακή.

  1. Στην Ιαπωνία είναι παράνομο να είναι κάποιος υπέρβαρος

Τι και αν είναι η χώρα που δημιούργησε το Σούμο; Στη Ιαπωνία υπάρχει ένας νόμος που απαγορεύει σε άτομα άνω των 40 ετών να είναι υπέρβαρα. Όλα γίνονται για το… καλό του λαού.

  1. Είναι παράνομο να μασάει κάποιος τσίχλα στη Σιγκαπούρη

Αν επισκεφτείτε τη Σιγκαπούρη, φροντίστε να βγάλετε τις τσίχλες από την τσάντα σας. Ένας νόμος που ισχύει από το 1992 απαγορεύει το μάσημα, την πώληση και την αγορά τσιχλών στη χώρα. Σε διαφορετική περίπτωση, κινδυνεύετε με πρόστιμο 500 δολαρίων ή φυλάκιση! Οι μόνες τσίχλες που μπορείτε να μασήσετε είναι οι τσίχλες νικοτίνης.

  1. Στη Βενετία είναι παράνομο να ταΐζετε τα περιστέρια

Αφού δεν κατάφεραν να εξαφανίσουν τα περιστέρια, οι αρχές της Βενετίας αποφάσισαν να απαγορεύσουν στους κατοίκους και τους τουρίστες της να τα ταΐζουν. Την επόμενη φορά που θα επισκεφτείτε τη Βενετία, λοιπόν, μείνετε μακριά από τα εν λόγω πτηνά.

  1. Στο Μέριλαντ απαγορεύεται να φοράτε αμάνικα

Στο Μέριλαντ των ΗΠΑ υπάρχει ένας νόμος που δεν επιτρέπει την ένδυση με αμάνικα μπλουζάκια σε δημόσιους χώρους, μια απαγόρευση που αφορά και στους δρομείς.

  1. Στην Ελλάδα απαγορεύεται να φοράτε τακούνια σε αρχαιολογικούς χώρους

Στη χώρα μας δεν επιτρέπεται στις γυναίκες να εισέρχονται σε αρχαιολογικούς χώρους φορώντας τακούνια. Μπορεί σε εμάς να φαίνεται μια απόφαση λογική, ωστόσο, σε πολλά ξένα δημοσιεύματα περιλαμβάνεται στη λίστα με τις πιο παράξενες απαγορεύσεις στον κόσμο!