10 ζώα υπό εξαφάνιση

10 ζώα υπό εξαφάνιση
Τα ζώα υπάρχουν στη Γη πολύ πριν «αναλάβουν» οι άνθρωποι. Εδώ και εκατομμύρια χρόνια ζούσαν σε όποιο περιβάλλον ήθελαν και βόλευε στην αναπαραγωγή τους.

Παρόλα αυτά, λόγω απώλειας των φυσικών τόπων στους οποίους ζούσαν, αλλά και της κλιματικής αλλαγής, ο πληθυσμός τους ολοένα και μειώνεται. Παρακάτω λοιπόν, θα βρεις 10 ζώα που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν εξαιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας και του αντίκτυπου που έχει αυτή στο περιβάλλον στο οποίο ζούμε.

Τίγρης της Νότιας ΚίναςΤον τίγρη της Νότιας Κίνας πλέον, θα τον βρεις μόνο σε ζωολογικούς κήπους, καθώς έχει εξαφανιστεί από την άγρια φύση της χώρας.

Ρινόκερος της ΙάβαςΟ ρινόκερος της Ιάβας είναι ένα από τα πιο πολύτιμα για την ιατρική, ζώα του πλανήτη. Τα κέρατά του χρησιμοποιούνται ως σκόνη στην κινεζική παραδοσιακή ιατρική σε τιμή 30.000 δολαρίων το κιλό. Σήμερα, υπάρχουν μόνο 60 από αυτούς.

Γορίλας του βουνούΜε το κόψιμο των δέντρων στα δάση, ο γορίλας του βουνού δεν έχει πλέον καταφύγιο πουθενά. Σήμερα υπάρχουν μόνο 786 γορίλες που ζουν στα βουνά Virunga της Αφρικής.

Πιγκουίνος του ΜαγγελάνουΛόγω κλιματικής αλλαγής και αύξησης της θερμοκρασίας των ωκεανών, ο πιγκουίνος του Μαγγελάνου κοντεύει να εξαφανιστεί τελείως από προσώπου Γης. Εκείνος αναγκάζεται να κολυμπά περισσότερο ώστε να βρει τροφή, ενώ οι πετρελαιοκηλίδες αποτελούν αρκετά μεγάλο κίνδυνο για αυτόν.

ΠάνταΕίναι ευρέως γνωστό πως ο πληθυσμός των πάντα ολοένα και μειώνεται με τα χρόνια.  Πλέον,  υπάρχουν μόνο περίπου 1.600 πάντα, τα οποία και ζουν σε άγρια κατάσταση στην Κίνα.

Αντιλόπη SaigaΜείωση κατά 97% σημειώνεται στο πανέμορφο αυτό ζώο που ονομάζεται αντιλόπη. Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω λαθροκυνηγών.

Λεοπάρδαλη ΑμούρΤο πρόβλημα για τις λεοπαρδάλεις Αμούρ είναι η τροφή τους. Η έλλειψη αρπακτικών στην ανατολική Ρωσία έχει καταφέρει να αφήσει ζωντανές 135 από αυτές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ιβηρικός λύγκαςΟ ιβηρικός λύγκας δεν έχει πια φυσικό περιβάλλον ώστε να αναπαραχθεί, με αποτέλεσμα να ζουν μόνο 150 σήμερα κάπου στα δάση της Ισπανίας.

Θαλάσσια χελώνα HawksbillΟι θαλάσσιες χελώνες βρίσκονται εδώ και καιρό υπό την απειλή εξαφάνισης, ειδικά αυτή που ανήκει στο είδος Hawksbill.

Ελέφαντας ΣουμάτραςΠερισσότερο από το 80% του πληθυσμού του ελέφαντα Σουμάτρας εξαφανίστηκε τις τελευταίες δύο δεκαετίες, εξαιτίας της καταστροφής δασών στο περιβάλλον στο οποίο ζουν.