10 πράγματα που δεν ήξερες για τον Pablo Escobar (photos)

10 πράγματα που δεν ήξερες για τον Pablo Escobar (photos)

Γεννήθηκε 1 Δεκεμβρίου του 1949 στο Rionegro της Κολομβίας και ήταν το τρίτο από τα επτά παιδιά του αγρότη Abel de Jesús Dari Escobar Echeverri. Τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε ζώντας σε πολύ δύσκολες συνθήκες, αφού ο εμφύλιος πόλεμος μεταξύ του Κολομβιανού Συντηρητικού Κόμματος και του Κολομβιανού Φιλελεύθερου Κόμματος είχαν οδηγήσει τη χώρα σε συνθήκες ακραίας φτώχιας.

Ξεκινώντας με κάποιες μικροκλοπές και πουλώντας λαθραία τσιγάρα, δεν άργησε να χτίσει τη δική του τεράστια αυτοκρατορία. Μέσα της δεκαετίας του ’80 ήταν υπεύθυνος για το 80% της κοκαΐνης που κυκλοφορούσε στις ΗΠΑ, για αυτό και έμεινε στην ιστορία ως ο «Βαρόνος των ναρκωτικών».

Παρακάτω έχουμε ετοιμάσει μία λίστα με 10 απίστευτα γεγονότα από την… κινηματογραφική ζωή του.


1. Όντας καταζητούμενος στις ΗΠΑ και την Κολομβία, προσπάθησε να αλλάξει το νόμο της Κολομβίας, προσφέροντας ένα χρηματικό ποσό που θα αποπλήρωνε τα χρέη της (10.000.000.000 δολάρια), με σκοπό να μη δικαστεί και φυλακιστεί στις ΗΠΑ.

2. Στην έπαυλή του στο Puerto Triunfo, είχε δημιουργήσει δικό του ζωολογικό κήπο που είχε ιπποπόταμους, καμηλοπαρδάλεις, ελέφαντες και άλλα ζώα.

3. Έχει κατηγορηθεί για το θάνατο 4.000 ανθρώπων, εκ των οποίων 200 ήταν δικαστές, 1.000 αστυνομικοί, δημοσιογράφοι και πρόσωπα της κυβέρνησης.

4. Όσο η οικογένειά του κρυβόταν, η κόρη του Manuela αρρώστησε. Για ζεστάνει την κόρη του φέρεται να έβαλε φωτιά σε 2.000.000 δολάρια.

5. Η… επιχείρησή του ήταν τόσο μεγάλη που εκτός από αεροπλάνα, ελικόπτερα, φορτηγά και αυτοκίνητα που μετέφεραν τα ναρκωτικά που διακινούσε, αγόρασε και δύο υποβρύχια. 

6. Ανάμεσα στα πολλά πράγματα που κατασχέθηκαν από το σπίτι του, βρέθηκε το βιβλίο αυτοβοήθειας «The Power of Positive Thinking» του Νόρμαν Βίνσεντ Πήιλ. 

7. Ένα 10% από τα έσοδα του Escobar φαγώθηκε από αρουραίους.

8. Η πολυτελής φυλακή του Escobar η «Caterdal», διέθετε spa, καζίνο και club. 

9. Στην κηδεία του παρευρέθηκαν 25.000 άτομα εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν φτωχοί πολίτες που τους είχε βοηθήσει οικονομικά. Εξαιτίας αυτού μάλιστα πολλοί τον αποκαλούσαν «Ρομπέν των Δασών». 

10. To 1989 το περιοδικό Forbes τον ανακήρυξε ως τον έβδομο πιο πλούσιο άνθρωπο στον κόσμο.

 

GALLERY

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ