Φωτιά Ηλεία: Επιτυχής επιχείρηση κατάσβεσης στις όχθες του Αλφειού (video+photos)

Φωτιά Ηλεία: Επιτυχής επιχείρηση κατάσβεσης στις όχθες του Αλφειού (video+photos)

Αρκετά μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στην Ηλεία το απόγευμα της Δευτέρας, καθώς μετά τις 17:00 το απόγευμα ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή Παπαδού στις όχθες του Αλφειού ποταμού. Η πολύπαθη περιοχή, η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς στις φονικές πυρκαγιές του 2007, για άλλη μια φορά βρέθηκε αντιμέτωπη με τη μανία της φωτιάς, όμως, οι άμεσες και έγκαιρες προσπάθειες τόσο τις πυροσβεστικής όσο και των τοπικών δημοτικών αρχών γρήγορα έφεραν και αίσια κατάληξη στο θέμα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Διονύσης Μπαλιούκος, το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται κοντά στον Αλφειό ποταμό και το κύριο μέλημα των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να μην περάσει η πυρκαγιά στην απέναντι όχθη του ποταμού, διότι εκεί υπάρχει πυκνό δάσος, που ανήκει γεωγραφικά στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, το ελικόπτερο που επιχειρεί από αέρος ανεφοδιάζεται πολύ γρήγορα από τον Αλφειό ποταμό, γεγονός που του επιτρέπει να πραγματοποιεί πολύ συχνά ρίψεις νερού. Κάτι που θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, το οποίο ανάρτησε στα social media ο αντιδήμαρχος, Κώστας Βασιλακόπουλος. Μάλιστα στο μήνυμά του ανέφερε πως «όσο αφορά την όποια αναστάτωση των κατοίκων των Διασέλλων (σ.σ. παρακείμενο χωριό) και των γύρω περιοχών από τη μικρή πυρκαγιά που ξέσπασε στις όχθες του Αλφειού ποταμού, οφείλω να ενημερώσω ότι όλα είναι εντάξει και να μην υπάρχει καμία ανησυχία»…

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες:

GALLERY