Αυτά είναι τα δύο πιο ξεχωριστά νησιά στον κόσμο.. Δες γιατί (photos)

Αυτά είναι τα δύο πιο ξεχωριστά νησιά στον κόσμο.. Δες γιατί (photos)

Το λές μπέρδεμα. Κι όμως είναι πραγματικότητα!


Το νησί σε μια λίμνη, που βρίσκεται σε ένα νησί, μπορεί να είναι αρκετά περίπλοκο, αλλά όχι και μοναδικό φαινόμενο, καθώς εμφανίζεται σε δύο περιοχές του πλανήτη.


Συγκεκριμένα, η μία λίμνη είναι στις Φιλιππίνες και η δεύτερη στον Καναδά.


Η πρώτη, η λίμνη Taal στο βόρειο άκρο του αρχιπελάγους των Φιλιππίνων.
Η λίμνη η οποία βρίσκεται στο νησί Luzon, έχει ένα νησί μέσα της (νησί ηφαιστείου) που έχει μια λίμνη που περιέχει το δικό της μικρό νησί που ονομάζεται Vulcan Point.
Το νησί των ηφαιστείων είναι ιστορική περιοχή εκρήξεων του ηφαιστείου Taal και είναι υπεύθυνο για το... περιεχόμενο της λίμνης.
Ο κρατήρας στην κορυφή του νησιού του ηφαιστείου γεμίζει με νερό και έτσι δημιουργεί τη λίμνη. Το Vulcan Point είναι ένα μικρό κομμάτι του κρατήρα μέσα... στη λίμνη του κρατήρα!


Η δεύτερη ανάλογη περίπτωση είναι στον Καναδά με ένα ανώνυμο νησί που βρίσκεται μέσα σε μια μικρή λίμνη, η οποία περιβάλλεται από ένα ελαφρώς μεγαλύτερο νησί. Αυτό το νησί, με τη σειρά του, είναι φωλιασμένο μέσα σε μια από τις λίμνες, οι οποίες βρίσκονται 90 χιλιόμετρα μακριά από τη νότια ακτή του νησιού της Βικτορίας.


Το ανώνυμο νησί ανακαλύφθηκε το 2012 από τον Κέν Τζένινγκς, ο οποίος αφιέρωσε αμέτρητες ώρες μελετώντας τις εικόνες του Google Earth.

 

Δείτε τις φωτογραφίες και θα καταλάβετε.

 

 

GALLERY

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ