Βάτραχος, τελευταίος του είδους του, ίσως βρήκε ταίρι !

Βάτραχος, τελευταίος του είδους του, ίσως βρήκε ταίρι !

Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα θα γνωριστούν του Αγίου Βαλεντίνου.

Ο πιο μοναχικός βάτραχος του Κόσμου είναι πιθανόν να βρήκε επιτέλους το ταίρι του.


Ο Ρωμαίος είναι ο τελευταίος του είδους του (Sehuencas) και εδώ και μία δεκαετία ζει μόνος σε Μουσείο της Βολιβίας.
Τα μεγάλα μάτια του συμπαθέστατου Ρωμαίου συγκινούν τους ανθρώπους αλλά στους βατράχους δεν είχε καμία ελπίδα - μέχρι που ανακαλύφθηκε η Ιουλιέτα. Την οποία οι αρμόδιοι επιστήμονες σχεδιάζουν να του γνωρίσουν ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, ελπίζοντας το είδος των Sehuencas θα γλυτώσει την εξαφάνιση.


Η αναζήτηση συντρόφου έγινε σε συνεργασία του Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Βολιβίας με την Παγκόσμια Οργάνωση Προστασίας Αγριας Ζωής.


Με επικεφαλής την ζωολόγο Τερέζα Καμάτσο, η ομάδα της έψαξε σε ένα τροπικό δάσος της Βολιβίας και μετά από αρκετές απογοητεύσεις, βρήκε την Ιουλιέτα, η οποία είναι σε ηλικία αναπαραγωγής σύμφωνα με τους ειδικούς. Το θέμα είναι αν θα της αρέσει ο Ρωμαίος, ο οποίος δεν κολυμπάει αρκετά κι είναι ντροπαλός και «παχουλός».
Στη περίπτωση που η Ιουλιέτα απορρίψει τον Ρωμαίο, υπάρχει άλλη μία βατραχίνα που ανακαλύφθηκε μαζί με τρεις αρσενικούς κατά την διάρκεια της έρευνας και θα είναι η προτελευταία ελπίδα για την αναπαραγωγή του είδους. Διαφορετικά, θα επιχειρηθεί εξωσωματική, λέει η Καμάτσο.


Δεν μένει παρά να περιμένουμε μέχρι τον Φεβρουάριο για να μάθουμε!

 

 

GALLERY

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ