Ανακαλύφθηκε υποβρύχιο του «χαμένου στόλου» του Χίτλερ στη μαύρη θάλασσα (video)

Ανακαλύφθηκε υποβρύχιο του «χαμένου στόλου» του Χίτλερ στη μαύρη θάλασσα (video)

Το ναυάγιο ενός γερμανικού υποβρυχίου του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ανακαλύφθηκε στη Μαύρη Θάλασσα, στα ανοιχτά της παραλίας Αγκβά, στη Χηλή της Κωνσταντινούπολης, κατά τη διάρκεια γυρισμάτων ντοκιμαντέρ, όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τη Daily Sabah, το U-23 βρέθηκε σε βάθος 40 μέτρων, σε απόσταση δύο ναυτικών μιλίων (3,7 χλμ) από την ακτή. Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, το σκάφος είναι ένα από τα έξι υποβρύχια (U-boats) που απάρτιζαν τον αποκαλούμενο «χαμένο στόλο του Χίτλερ»- τα U-18, U-19, U-20, U-21, U-22, U-23.

Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η ναζιστική Γερμανία μετέφερε από ξηράς και Δούναβη τα κομμάτια των έξι υποβρυχίων στη Ρουμανία, όπου και συναρμολογήθηκαν και τέθηκαν σε υπηρεσία κατά των σοβιετικών δυνάμεων.

Για δύο χρόνια τα υποβρύχια επιχειρούσαν στη Μαύρη Θάλασσα, βυθίζοντας δεκάδες πλοία, μέχρι που η Ρουμανία άλλαξε πλευρά, προσχωρώντας στους Συμμάχους το 1944, οπότε και δόθηκε στα πληρώματα εντολή αυτοβύθισης των τριών υποβρυχίων που παρέμεναν σε υπηρεσία (τα άλλα τρία είχαν βυθιστεί).

 

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ