Αυτό είναι το παλαιότερο βιβλίο του κόσμου.. χρονολογείται το 1.600 π.Χ.

Αυτό είναι το παλαιότερο βιβλίο του κόσμου.. χρονολογείται το 1.600 π.Χ.

Είναι ιατρικό.

Ο Πάπυρος του Edwin Smith είναι ένα ιατρικό έγγραφο και συγκεκριμένα το παλαιότερο ιατρικό βιβλίο του κόσμου σχετικά με τη χειρουργική.

Ο πάπυρος χρονολογείται γύρω στο 1600 π.Χ., αλλά η πιο προσεκτική εξέταση της γραφής του αποκάλυψε ότι το έγγραφο είναι αντίγραφο μιας ακόμη παλαιότερης ιατρικής θεραπείας, που πιστεύεται ότι έχει γραφτεί γύρω στο 3000-2500 π.Χ. Ο άνθρωπος ο οποίος αντέγραψε τον Πάπυρο του Edwin Smith τον άφησε ωστόσο ατελή, για λόγους που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε.

Ωστόσο ήταν πολύ σημαντικό έγγραφο, διότι αποδείχθηκε για πρώτη φορά ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι είχαν πολύ μεγαλύτερη γνώση της ανθρώπινης ανατομίας και της ιατρικής από ό, τι προηγουμένως πιστευόταν.

Ο πάπυρος αποδεικνύει ότι οι Αιγύπτιοι είχαν άψογη γνώση της ανθρώπινης ανατομίας.Στην ουσία οι Αιγύπτιοι ήξεραν ότι το αίμα κυκλοφορούσε μέσα στο ανθρώπινο σώμα αλλά δεν ήξεραν γιατί.

Χρειάστηκαν περίπου χίλια ακόμα χρόνια για να κατανοηθούν οι λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος μέσω των έργων αρχαίων Ελλήνων ιατρών, όπως του Ηρόφιλου και του Ιπποκράτη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ