ΠΡΟΣΟΧΗ: Βρήκατε μπουκάλι στη ρόδα σας; Τι μπορεί να σημαίνει

ΠΡΟΣΟΧΗ: Βρήκατε μπουκάλι στη ρόδα σας; Τι μπορεί να σημαίνει

Μια ανάρτηση στο Facebook έχει γίνει viral και αναφέρει πώς αν δούμε μπουκάλι στη ρόδα του αυτοκινήτου θα πρέπει να πάμε στην αστυνομία.

Η ανάρτηση της σελίδας CB security από τη Νότιο Αφρική, η οποία είναι εταιρεία ιδιωτικής ασφάλειας, αναφέρει πως οι κλέφτες εντοπίζουν ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο στη ρόδα του οποίου σφηνώνουν ένα πλαστικό μπουκάλι και περιμένουν τον οδηγό να ξεπαρκάρει το αυτοκίνητο του και να το βάλει μπρος.

Ο οδηγός καταλαβαίνει πως κάτι δεν πάει καλά με το λάστιχο, ακούγοντας και τον περίεργο ήχο που κάνει το πλαστικό και κατεβαίνει έτσι από το αυτοκίνητό του για να διαπιστώσει τι συμβαίνει.

Στη συντριπτική μάλιστα πλειοψηφία, οι οδηγοί αφήνουν τα κλειδιά στη θέση τους, αφού πιστεύουν πως είναι υπόθεση δευτερολέπτων.

Τη δημοσίευση κοινοποίησαν περισσότεροι από τριακόσιοι χιλιάδες χρήστες σε λιγότερο από μια εβδομάδα, ενώ ο ισχυρισμός αποτέλεσε συνέχεια αστικών μύθων για εγκλήματα τέτοιας φύσης, καθώς και το πώς κάποιος μπορεί να τα αποφύγει.

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, αλλά καλό θα ήταν να το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας, αν και εφόσον μας συμβεί ποτέ...